Tilridning – At vælge den rigtige

Tilridning – At vælge den rigtige

21. januar 2024 Af Michelle Olesen

Når man vælger at købe en ung utilredet hest, skal man jo tage stilling til en masse ting i forhold til tilridning.

De første tanker

Selv om jeg er nået langt med min rideangst, er jeg stadig forsigtig i forhold til, ikke at få den tilbage – derfor var det helt udelukket for mig at tilride selv. Hvis jeg prøvede selv, ville det komme til at gå alt for langsomt. Jeg ville heller ikke have mulighed for at give hende den støtte hun ville have brug for, når hun bliver usikker, da jeg selv ville være usikker. Jeg valgte dog at gøre hende klar ved at træne med longe og udstyr.

Magic første gang med sadel

At stole på dem man sender sin hest til

Jeg synes også det kræver lidt undersøgelse at finde de rette til at tilride ens hest. Det er alligevel en stor tillid man skal have til folk, for at sende sin hest ud til dem. Jeg har tidligere oplevet en veninde sende en hest i ridning, hvor den kom hjem uden muskler og kondi, da de bare havde ladet den stå. Derfor er det for mig vigtig at lave en grundig undersøgelse af hvem man sender sin hest ud til og gerne få nogle anbefalinger fra folk man selv kender og stoler på, og ikke bare fremmede på nettet.

At vælge den rigtige

Udover det skal være nogle man stoler på, er det også vigtig at finde nogle, der bruger træningsmetoder man selv står inde for, og kan hjælpe en med de mål man har. For mig er det vigtigt at Magic kom ud til nogle, som kan give hende en god start på hendes premisser, som både arbejder med hende fra ryggen og jorden og gerne øver lidt miljøtræning. Dog er jeg ikke interesseret i en som arbejder for meget fra jorden, hvor de mener de skal skabe et bånd til hende gennem diverse øvelser og bruger 1-2 måneder på dette før de begynder selve tilridningen. For mig har det også betydning, at hun kommer igang med selve ridedelen inden for kort tid. Magic bliver 4 i år, og planen er hun skal skal gå 4 års championat. Derfor er jeg lidt tidspresset, da jeg også ønsker hun skal nå at have en god tænkepause inden vi går i gang med stævnetræningen.

Mit valg

Jeg fandt 3 som jeg følte passede Magic og jeg godt. Men da jeg var lidt sent ude med at søge tilridningsplads, var mange booket et godt stykke tid frem. Jeg var heldigvis så heldig at få en plads fra midt december, hos Christian Kaae som er en del af Faurholdt – Kaae Academy. Planen er, at hun skal være der til og med februar. Jeg er rigtig glad for mit valg – de gør bare et super stykke arbejde med hende! Jeg skal ud og besøge hende på torsdag og se hvordan det går. Jeg glæder mig super meget til at se hvor meget hun har udviklet sig siden sidst.

Magic i tilridning ved Christian Kaae – D. 21 December 2023

Læs også