Unormalt at gå fra hest til pony?

Unormalt at gå fra hest til pony?

11. marts 2024 Af Michelle Olesen

Nu har jeg lige været i herning hvor jeg selvfølgelig har mødt og snakket med en masse forskellige heste mennesker, som næsten alle stiller spørgsmål over mit valg.

Folk er forvirret over mit valg

Så snart jeg nævner at jeg har solgt min hest og købt en pony kigger de underligt og spørger, hvorfor? Om det ikke er den forkerte vej at skifte og hvad jeg vil med en pony når jeg havde en hest. Det er måske heller ikke ikke det mest normale, ofte høre man jo at folk skifter fra pony til hest når de bliver 16. For mig virkede det bare som det helt rigtige at gøre, og min højde passer meget bedre til en pony end en stor hest.

Jeg er 156 cm – Her på hest 172 cm og pony 148 cm.

Ponyer er blevet mere populære blandt voksende

Jeg synes at når man kigger rundt omkring at man stille og rolig kan se flere og flere voksende ride pony, ikke kun dem som rider hjemme men også rundt omkring på stævnebanerne synes jeg man oftere ser ponyer konkurrer mod heste. Der er selvfølgelig flere forskellige grunde til at man vælger at ride pony, men jeg syndes det er dejlig at se flere vælge hvad de føler er rigtig for dem i stedet for at ride stor hest fordi det er det “normale”

Ponyer kan jo det samme

Nogle stiller også spørgsmålstegn ved mit valg da jeg jo gerne vil ride dressur stævner. Men en pony kan jo det samme som heste, de er bare mindre. En pony kan jo også godt lære de svære øvelser som kun er at finde i hesteklasserne. Der er jo selvfølgelig regler for hvad en pony må starte hvis den er registret som pony, men der er jo altid mulighed for at opklassere til hest, så er stævne mulighederne lidt større.

Læs mere om opklasning af pony her

Læs mine tidligere blogindlæg her